Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Egészséges
Természetes
Gluténmentes
Laktózmentes
Hozzáadott cukor nélkül

Hírek

Nehezen viseled a kánikulát? Ez lehet az oka

Nehezen viseled a kánikulát? Ez lehet az oka

2022. 06. 30. 20:41:16

Itt a kánikula, és az ezzel együtt járó rossz közérzet, fáradtság, bágyadtság, levertség, esetleg fejfájás, szédelgés, hányinger, komolyabb esetben akár szívproblémák és légzési nehézségek.

Mi zajlik ilyenkor a szervezetünkben?

Elsősegély csomag a nyárra

Elsősegély csomag a nyárra

2022. 08. 06. 11:10:44

Elsősegély csomag a nyárra

A nyár a felhőtlen pihenés, nyaralás és kikapcsolódás időszaka, de sajnos néha nem úgy sül el a dolog, ahogy azt elterveztük. Csalánkiütés, allergia, leégés, szúnyogcsípés vagy épp egy kis sérülés… Ezek a legjobb családban is előfordulhatnak, és megkeseríthetik a várva várt szabadidőt. Hogy ne rontsa el teljesen a nyaralásunkat, szabadságolásunkat, vagy csak  hétköznapi nyári napjainkat, érdemes tudunk, hogy ilyenkor milyen gyors elsősegélyben részesíthetjük az „áldozatot”.

FEHÉRJEBEVITEL KÜLÖNLEGES FORRÁSBÓL

FEHÉRJEBEVITEL KÜLÖNLEGES FORRÁSBÓL

2022. 05. 25. 18:51:28

Legfrissebb írásunkban a fehérjét, vagyis az emberi test alapvető építőkövét fogjuk egy kicsit körüljárni.

Miért van szüksége a testünknek fehérjére?

A fehérje az emberi test egyik alapvető építőanyaga, az izomsejtek fő alkotóeleme. A test megfelelő működéséhez elengedhetetlen, hiszen minden sejtszinten lejátszódó folyamatban részt vesz. 

Változókor kevesebb változással?

Változókor kevesebb változással?

2022. 05. 01. 17:37:57

A változókor kellemetlen tüneteit kevés hölgynek kell bemutatni: hőhullámok, izzadás, hangulatingadozás, hajproblémák, csontritkulás…

Miért tapasztalhatjuk ezeket a tüneteket?

Takarítás mérgező vegyszerek nélkül

Takarítás mérgező vegyszerek nélkül

2022. 04. 20. 15:00:00

Közeledik a Föld napja, és cikkünk ennek apropójából született meg. Mi az ElitBio-nál a bio és minél inkább a természethez közeli táplálkozás és élelmiszerek mellett tesszük le a voksunkat. De ez magával hozza azt is, hogy ha már ügyelünk arra, hogy ne terheljük a szervezetünket rossz minőségű ételekkel, ártalmas adalékanyagokkal, fontosnak tartjuk azt is, hogy a rendszeres takarítás során is minimalizáljuk a káros anyagok bekerülését a környezetünkbe és a testünkbe.

Hogyan árthatnak a hagyományos takarítószerek?

Indítsd a napot egészségesen

Indítsd a napot egészségesen

2022. 03. 31. 20:36:00

A reggeli a legfontosabb étkezés” – halljuk sokszor, ha diétáról vagy egészséges táplálkozásról van szó. Igen, de a reggeli tud egyben a legbonyolultabb étkezés is lenni, hiszen korán van, még fáradtak is vagyunk, szeretnénk minél hamarabb túllenni rajta, esetleg csak munkahelyen vagy rosszabb esetben útközben „esünk túl rajta”. Arról nem is beszélve, amikor gyerekeknek vagy akár az egész családnak nekünk kell elkészíteni.

Életmódváltás megvalósítható módon

Életmódváltás megvalósítható módon

2022. 03. 14. 21:29:00

Sokan szeretnének változtatni az életmódjukon, diétába kezdeni, esetleg (többet) mozogni, vitaminokat szedni, egészségesebben étkezni, élni. De ez többnyire töménytelen mennyiségű lemondással jár, amihez az emberek jó részének nincs elég akaratereje, elég motivációja, kitartása.

Miért van ez?

A több ezer éves immunerősítő

A több ezer éves immunerősítő

2022. 02. 12. 21:15:00

Mit szólnál, ha megtudnád, hogy van egy kis, bodros szirmú, romantikus növény, amely Dél-Európában és Afrika egyes területein honos, és amelyet már időszámításunk előtt is ismertek, sőt, exportáltak? És ha mindezeken felül azt is elmondanánk, hogy egy magyar virológus és klinikai mikrobiológus megállapította, hogy sikerrel alkalmazható olyan légzőszervi megbetegedések esetén, mint a koronavírus vagy az influenza*?

Stresszoldás: jó, de hogyan?

Stresszoldás: jó, de hogyan?

2022. 01. 26. 22:05:36

Néha már a csapból is az folyik, hogy ne stresszelj, nyugodj meg, a stresszel és az aggódással csak ártasz magadnak, a szépségednek, az egészségednek…

Rendben, de mégis hogyan tudunk kevesebbet idegeskedni? Hiszen ki szeret szorongani bármi miatt is? Hát nem jókedvünkből tesszük.

Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány dolgot, ami segíthet neked csökkenteni a stresszt. Próbáld ki őket, találd meg a számodra legmegfelelőbbet.

Védelem a vírusok és kórokozók ellen

Védelem a vírusok és kórokozók ellen

2022. 01. 09. 21:36:12

Az elmúlt közel két évünk egy járványról és vírusokról szólt. Megoszlanak a vélemények a súlyosságát illetően, és persze a védekezést illetően is. Van, aki az oltásban, oltásokban, és van, aki a természetes(ebb) megoldásokban gondolkodik.

A legjobb, amit tehetsz, ha egészséges maradsz

A legjobb, amit tehetsz, ha egészséges maradsz

2021. 11. 30. 20:34:00

Azzal talán mindenki egyetért, hogy a mai helyzetben a megelőzés a legfontosabb.

Vírusok vannak a levegőben, hideg van, az orvosi rendszer nehézségekkel küzd. Amit ebben a helyzetben tehetünk az az, hogy igyekszünk mindent megtenni, hogy megóvjuk egészségünket.

Hogyan tehetjük ezt meg?

Ennék valamit gyorsan, de mit?

Ennék valamit gyorsan, de mit?

2021. 10. 28. 18:47:11

Nincs időm reggelizni, de már indulnom kell. Dolgozom, megéheztem, de még nem tudok kimenni ebédelni. Edzés előtt kéne valamit ennem, de nem sokat, és hát mégse legyen hizlaló…

Veled is előfordult már hasonló? Te is tanácstalan vagy ilyenkor?