Leírás és Paraméterek
JELLEMZŐK
Az omega-3 zsírsavak a többszörösen telítetlen zsírsavak csoportjának tagjai, közéjük tartozik a linolénsav, az eikozapentaénsav (EPA) és a dokozahexaénsav (DHA). Az omega-3 zsírsavaknak számos hasznos tulajdonsága van, amelyek segítenek egészségünk megőrzésében. Csökkentik a vér koleszterinszintjét, így alacsonyabb lesz az érelmeszesedés és a szívinfarktus kockázata is. Részt vesznek a zsírok szállításában, a gyulladásgátló prosztaglandinok képzésében, és ismerjük az immunrendszerre kifejtett jótékony hatásukat is. Továbbá szerepet játszanak az idegrendszer és sejthártyák felépítésében, serkentik a gondolkodásért és értelmi képességért felelős agyterületek működését, ami a koncentráló képesség javulásához vezet.
FOGYASZTÁSI JAVASLAT
Napi 3x1 kapszula ajánlott. Folyadékkal vedd be. Ne lépd túl az ajánlott napi mennyiséget. Figyelj a változatos és kiegyensúlyozott étrendre, valamint az egészséges életmódra. Tartsd távol a gyermekektől.
CÉLCSOPORT
Minden korosztálynak ajánlott
ALKALMAZÁSI TERÜLETEK
– Hozzájárul a szívfunkciók normál működéséhez ( A DHA és az EPA támogatják a normális szívfunkciót. Ehhez minimum napi 250 mg EPA és DHA szükséges.)
TANÚSÍTVÁNYOK:
Friend of the sea minőségi pecsét A Friend of the sea egy független, nonprofit szervezet, melynek missziója, hogy hozzájáruljon az egészséges és fenntartható tengerekhez. Különösen a túlhalászás elkerülését tartja szem előtt a szervezet.
ÖSSZETEVŐK:
halolaj (42%), zselatin, ligetszépeolaj (13%), árparost (béta-glukánt tartalmaz), nedvesítőszer (glicerin), emulgeálószer (mono- és digliceridek zsírsavakból), pálmamag olaj, színezék (vasoxid)Glutént tartalmaz
TUDTAD?
A normál működéshez a szervezetnek egy kevés zsírra is szüksége is van. A telítettlen zsírsavak, mint az omega-3 különösen értékesek. A szervezet nem képes előállítani, ezért táplálékkal kell bevinnünk. Főleg magvakban, halban, olívaolajban és avokádóban találhatók meg. Összesen 11 féle omega-3 zsírsav létezik, a legfontosabb közülük az EPA és a DHA.
A DHA omega 3 zsírsav az agy összes zsírsavának 30%-át, a szem retinájának pedig 60%-át teszi ki.
Tápérték /100 g | |
Omega-3 zsírsavak | 25 g |
EPA | 13 g |
DHA | 8,5 g |
Béta-glükán árpából | 2,3 g |
Tápérték a napi adagban (3 kapszula) % NRV** | |
Omega-3 zsírsavak | 1260 mg *** |
EPA | 630 mg *** |
DHA | 420 mg *** |
Béta-glükán árpából | 114 mg |