Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Egészséges
Természetes
Gluténmentes
Laktózmentes
Hozzáadott cukor nélkül

Takarítás mérgező vegyszerek nélkül

- 2022. 04. 20. 14:00:00
Takarítás mérgező vegyszerek nélkül

Közeledik a Föld napja, és cikkünk ennek apropójából született meg. Mi az ElitBio-nál a bio és minél inkább a természethez közeli táplálkozás és élelmiszerek mellett tesszük le a voksunkat. De ez magával hozza azt is, hogy ha már ügyelünk arra, hogy ne terheljük a szervezetünket rossz minőségű ételekkel, ártalmas adalékanyagokkal, fontosnak tartjuk azt is, hogy a rendszeres takarítás során is minimalizáljuk a káros anyagok bekerülését a környezetünkbe és a testünkbe.

Hogyan árthatnak a hagyományos takarítószerek?

A képlet nagyon egyszerű: ami elpusztítja a baktériumokat, elpusztít erős szennyeződéseket, lemarja a vízkövet, és kesztyűt/maszkot kell húznunk a használatához, hogy megóvjuk a bőrünket és a tüdőnket – ne legyenek kétségeink, az bizony az élővilágra és az élő szervezetekre (beleértve a testünket) is hasonló hatással lesz. Pont.

„Nagyon mérgező a vízi élővilágra” – olvashatjuk ugye nem egy hétköznapi takarítószer flakonján. Lehetőség szerint ne éljünk ezekkel, hanem keressünk kevésbé káros alternatívákat!

Klór: talán beszélnünk sem kell a klór káros hatásáról. Sokan átéltük már, ahogyan az uszodai klóros víz csípte a szemünket, vagy amikor véletlen erősebben belélegezve a klóros tisztítószert az azonnali kellemetlen tüneteket, akár köhögést, szemirritációt okozott.

Immunrendszer gyengítése: ha valami a mikroorganizmusok 99 százalékát elpusztítja (ahogyan azt a reklámban tudtunkra adják), az válogatás nélkül elpusztítja azokat a baktériumokat is, amelyek segítenék a szervezetünket. Nem véletlen, hogy aki túlzottan sokat használja ezeket a vegyszereket, könnyen allergiássá válhat.

Levegőbe kerülő anyagok: a különféle spray-k használatával akarva-akaratlan vegyi anyagok kerülnek a levegőbe, azt pedig mind mi, mind családtagjaink és kis kedvenceink be fogják lélegezni.

Illatanyagok: az illatosított takarítószerek külön hozzáadott káros illatszereket tartalmazhatnak.

Sok műanyag: mivel erős vegyi anyagokról van szó, így ez indokolja a műanyagok használatát, ami önmagában is növeli a le nem bomló anyagok előállítását.

Néhány jó tanács

1.    Először is akkor takarítsunk, amikor arra tényleg szükség van. Ritkán indokolt mindennap vegyszereket használni.

2.    Ha kellemetlen az illat valahol, ne használjunk rögtön illatosítót, légfrissítőt: szellőztessünk inkább és használjunk természetes illatosítókat: narancshéjat, szegfűszeget, illóolajokat.

3.    Ahol lehet, használjunk csak tiszta vizes, esetleg szappanos portalanítást.

4.    Ne hagyjuk, hogy egy-egy szennyeződés, vízkő stb. hosszú időn keresztül megmaradjon. Minél tovább áll, annál nehezebb az eltávolítása, így egyre erősebb tisztítószerre lesz szükségünk. Hamar töröljük le a kiömlött, kifolyt ételmaradékot, olajat stb., ne hagyjuk, hogy rászáradjon a felületre. A koszos edényt inkább áztassuk be.

5.    Használjunk, ahol csak tudunk mechanikus eszközöket, kefét, dörzsit, nem kell azonnal a vegyi megoldáshoz nyúlnunk.

6.    Találjunk olyan tisztítószereket, amelyek elsősorban természetes hatóanyagokkal dolgoznak (pl. ecet, citromsav, természetes illatosítók). Bátran ismerkedjünk meg édesanyáink, nagyszüleink természetes „praktikáival”. Sok esetben ezek ráadásul jelentősen olcsóbbak is, amellett, hogy kevéssé vagy egyáltalán nem károsak. Trendi dolog a modern, „egy suhintással” minden koszt eltávolító, márkás tisztítószereket használni. De mégis sokkal menőbb lehet az, ami az egészségünkre nem káros.

Mit ajánlunk akkor?

Van egy tisztítószer család, amely kifejezetten azok számára készült, akik szeretnének káros anyagoktól mentesen takarítani, mert óvni szeretnék saját, családtagjaik és környezetünk egészségét.

Ez pedig a CYCLE Környezetbarát tisztítószer család. Összeállítottunk egy kezdőcsomagot, amely a következőket tartalmazza:

-       fürdőszoba-tisztító

-       általános felülettisztító

-       ablaktisztító

-       univerzális tisztító

Mindegyik koncentrátum, amelyet vízzel kell felhígítani. A csomag további 4 újrahasznosítható flakont tartalmaz.

Milyen előnyei vannak ezeknek a tisztítószereknek?

-       környezetbarát​

-       nem tartalmaz semmilyen toxikus petrolkémiai anyagot

-       természetes

-       fenntartható

-       hatékonyságát az ecetsav biztosítja

-       hazai termék

-       vegán

-       állatkísérlettől mentes – Leaping Bunny tanúsítás

-       100% újrahasznosított flakon

-       összetétel: természetes és újrahasznosított anyagok

Mi kell még? :-)

További információk és rendelés:
https://elitbio.hu/cycle-kornyezetbarat-tisztitoszer-kezdocsomag